x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Evitati plictiseala in relatia de cuplu

Evitati plictiseala in relatia de cuplu

06 Mar 2004   •   00:00

Rutina este un veritabil dusman al cuplului. Sexologii sunt de parere ca monotonia este in viata de cuplu sinonima cu plictiseala. Problema este de ce se cuibareste obisnuinta intre parteneri.

Important e ca exista solutii pentru ca relatia voastra sa fie o continua poveste de dragoste. Cand nu locuiati impreuna, fiecare zi era o poveste de dragoste pentru voi. Dorinta celuilalt era porunca pentru celalalt. Fiecare se preocupa ca sa reinventeze de fapt viata in doi si mai cu seama micile bucurii ale acesteia. Nu intamplator se spune ca dragostea orbeste. Faceti totul pentru a fi cat mai mult impreuna, nu descoperiti nici un defect celuilalt...

Atitudinea s-a schimbat treptat, mai ales de cand stati impreuna. Pe zi ce trece relatia voastra se banalizeaza.

Nu-i nici o noutate, deoarece inaintea voastra incredibil de multe cupluri s-au straduit sa reziste rutinei. Chiar daca nu va place emisiunea de la televizor, totusi stati alaturi de partener dintr-un soi de obligatie. Acum fiecare are propriul slagar pe care-l fredoneaza singur. Fiecare are in casa propriul lui "coltisor" in care sunt adunate casetele, CD-urile, cartile indragite. Dar intr-un asemenea spatiu limitat isi gasesc adapost de taina micile secrete, dovezi ale unei distantari de parenerul de cuplu. S-au dus timpurile cand veneati impreuna de la slujba, cand fiecare zi era o aniversare. Din pacate, nici pofta de a face dragoste nu mai este aceeasi. Totul are gustul de deja vu.

Oferiti-i un cadou - cartea sau CD-ul preferate -, pregatiti un week-end de vis, invitati prietenii la o petrecere. E o zi aniversara sau o zi mai speciala atarnati in dormitor un panou pe care ati scris "Te iubesc" sau pur si simplu cu un ruj de buze faceti aceeasi declaratie pe oglinda de la baie. Sunt "trucuri" simple, dar care dau rezultate surprinzatoare. Regula de baza este sa va feriti de viata planificata la centimetru si secunda.

Improvizati in fiecare zi surprize placute

Faceti ca fiecare zi sa fie o surpriza placuta. Ceea ce nu presupune dependenta totala de partener. "Chiar s-a spus ca independenta temporara in cadrul cuplului face bine. Este datatoare de oxigen. Pentru un timp scurt, deoarece, atentie, un cuplu in care fiecare are propria lui poveste este o experienta extrem de complicata. Pentru sanatatea cuplului nu-i fundamental ca partenerii sa fie lipiti unul de celalalt. Dar cand nu mai gasiti timp sa fiti impreuna ca inainte, ci dimpotriva va evitati, atunci totul s-a sfarsit", ne avertizeaza doctorul Nicolae Calomfirescu. Pana a se ajunge in acest punct critic este necesar ca impreuna sa gasiti solutii de salvare.
( MAGDA MARINCOVICI )

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă