x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fals şi adevărat

Fals şi adevărat

17 Apr 2009   •   00:00
Fals şi adevărat

Ciocolata este printre cele mai controversate alimente. Îngraşă, dar face minuni în lupta cu stresul. Are un gust inconfundabil, dar poate provoca migrene.



Da, ciocolata îngraşă, aşa că grăsunii se vor abţine de la ouă de ciocolată. Argumentul: 100 de grame de ciocolată neagră sau 200 de grame de cartofi prăjiţi aduc în organismul nostru un număr egal de calorii: aproximativ 500.

Totuşi, aceeaşi ciocolată prezintă avantajul că nu creşte nivelul colesterolului. Ea conţine fitosteroli, care reuşesc să ţină sub control absorbţia intestinală a colesterolului furnizată de alimentele ingerate.
Ciocolata este un aliat eficient al persoanelor stresate.

Ea stimulează secreţia la nivel cerebral a unor substanţe opiacee, cu acţiune euforizantă. Este un motiv pentru care unii au comparat ciocolata cu un drog, mai precis cu canabisul. Totuşi, încă nu s-a auzit de ciocolatomani. Dar, cu certitudine, mai ispitite de ciocolată sunt femeile.

Ca şi vinul alb, ciocolata conţine tiramină, substanţă care poate provoca migrene. În schimb, ciocolata conţine cafeină şi teobromină, subtanţe care vin în ajutorul celor care din diferite motive fac o noapte albă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă