x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fericirea, o moştenire genetică?

Fericirea, o moştenire genetică?

18 Mai 2009   •   00:00

Un studiu publicat de ScienceDaily sugereză că o gamă largă de substanţe produse de creier în diferite stări sufleteşti pot afecta celulele germinative (ovulele şi sperma), care stau la baza informaţiei genetice a generaţiei viitoare.



Conform autorului, dr. Halabe Bucay, articolul publicat constituie o temă de dezbatere în lumea medicală, argumentele prezentate în susţinerea ipotezei sale având o latura pur teoretică.

Pornind de la faptul că s-a demonstrat că substanţele chimice secretate de creier ca endorfina, drogurile, precum marijuana sau heroina, afectează în mod sensibil calitatea spermei şi a ovulelor, generând alterări ale materialului genetic, studiul emite ipoteza că şi hormonii secretaţi în timpul trăirilor unor stări sufleteşti, fericire, depresie sau ale altor stări mentale, pot avea o influenţă asupra celulelor germinative având de asemenea ca rezultat modificări ale informaţiei genetice transmise progeniturilor.

Articolul sugerează că aşa cum comportamentul parental influenţează dezvoltarea copiilor, modelându-le caracterul, este posibil ca şi materialul genetic primit de aceştia să fie influenţat de comportamentul psihologic al părinţilor chiar înainte de momentul concepţiei.
dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă