x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fitness de criză

Fitness de criză

de Oana Antonescu    |    19 Ian 2009   •   00:00
Fitness de criză

Fitness gratuit, în aer liber. Este o nouă soluţie antiobezitate pusă în practică de specia­liştii din Marea Britanie într-o pe­rioadă în care oamenii nu-şi mai permit abonamente la sălile de sport.



Rata obezităţii continuă ascensiunea în Marea Britanie pe fondul crizei economice. Englezii nu îşi mai permit abonamente la sălile de fitness, însă autorităţile au găsit o soluţie la această problemă: fitnessul în aer liber. 14 spaţii de fitness au fost amenajate deja în parcurile din mai multe comitate ale regatului şi alte patru urmează să fie inaugurate până la sfârşitul acestei luni, potrivit dailymail.co.uk. Alte câteva zeci de spaţii de fitness vor fi create până la sfârşitul lui 2009, au anunţat autorităţile.

Iniţiativa aparţine unei firme specializate în echi­pa­mente sportive şi este susţinută fi­nan­ciar de consiliile locale britanice. "Au­to­ri­tă­ţile locale şi organizaţiile private susţin această iniţiativă, care nu poate fi decât be­nefică pentru sănătate, cu atât mai mult în această perioadă de criză. Oa-meni de toate vârstele, cu sau fără pre­gă­tire fizică, pot face an­tre­namente în aceste zone speciale", spu­ne Georgie Tarrant, managerul firmei care a instalat echipamentul în parcuri. Patru dintre zonele de fitness au un echi­pa­ment mai complex decât celelalte, ele fiind create de comitetul pentru Jocurile Olimpice din 2012.

Aparate speciale

Echipamentele din spaţiile de fitness amenajate în parcurile din Marea Brita­nie sunt adaptate tuturor categoriilor de vârstă, de la copii şi până la vârstnici. Aparatele sunt mai rezistente decât cele din sălile obiş­nui­te de fitness, au un de­sign special şi sunt marcate prin culori di­f­erite, în funcţie de ti­pu­ri­le de exer­ci­ţii pentru care sunt indicate: de tonificare, cardio şi de relaxare. Pe bicicletele, benzile de alergat, helcometrele şi celelalte aparate de fitness sunt notate ins­­truc­ţiunile de folosire.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă fitness