x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Germenii de grău protejează pielea de UV

Germenii de grău protejează pielea de UV

07 Iun 2007   •   00:00
Germenii de grău protejează pielea de UV

Morcovii, roşiile şi caisele, toate conţin betacaroten (provitamina A). Aceasta este o substanţă recunoscută pentru proprietăţile sale de a proteja pielea impotriva efectelor nocive ale razelor solare.

Betacarotenul este specificat pe o mare parte din etichetele cremelor fotoprotectoare. Aceeaşi substanţă se află in multe suplimente nutritive destinate protecţiei pielii impotriva razelor ultraviolete (UV). Studii recente demonstrează totuşi că acumularea de betacaroten in piele nu o protejează total de efectele nocive ale soarelui. Din acest motiv, institute specializate din Franţa recomandă ca pe ambalajul produselor ce conţin această substanţă să fie specificat că ele nu sunt suficiente pentru o zi intreagă la plajă.

Totuşi, există o soluţie pentru persoanele care işi doresc să evite efectul de imbătrănire precoce produs de razele solare. Este vorba despre germenii de grău, care reprezintă o sursă de antioxidanţi, in special de vitamina E, care protejează pielea. De asemenea, germenii de grău conţin vitamina B, care ajută la intreţinerea podoabei capilare.
Germenii de grău sunt o sursă importantă de calciu şi de magneziu, de aceea sunt recomandaţi in special femeilor interesate nu doar de frumuseţea pielii, dar şi de a se menţine in formă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă