x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Gomajul natural

de Sînziana Stancu    |    03 Dec 2011   •   21:00
Gomajul natural

Pentru zonele aspre ale pielii, pentru comba­terea celulitei, pentru pielea uscata sau pentru cea grasa exista cateva retete usor de preparat si de administrat, foarte eficiente si suta la suta naturale, dezvaluite de specialistii francezi.

Prima dintre acestea se adreseaza suprafetelor aspre ale pieli si consta dintr-un amestec de sare fina si unt de karite. Gomajul se prepara dintr-o lingura si jumatate de sare fina, de preferinta sare de mare, nerafinata, trei linguri de unt de karite sau de cacao si trei picaturi de ulei esential de menta, la­van­da sau rozmarin (se gaseste in farmacii), la ale­ge­re. Din toate aceste ingrediente se prepara o pas­ta cu care se maseaza usor suprafetele aspre ale pie­lii. Este ideala pentru calcaie (trebuie insistat cu rab­dare). Dupa masaj se spala pielea cu apa, apoi se face o a doua 'sedinta' de gomaj, la fel ca prima data.

Pentru pielea uscata se recomanda un gomaj din pudra de migdale si miere, preparata din trei linguri de praf de migdale, trei lingurite de miere si trei linguri de apa de flori de portocala. Pasta obtinuta se intinde pe zonele de piele uscata, dar acestea nu se maseaza, ci se lasa acoperite asa 12-15 minute, apoi se maseaza prin miscari circulare, cu varfurile degetelor, pentru eliminarea celulelor moarte si se clateste cu apa.

Pielea grasa are nevoie de un gomaj cu lavanda si ceai verde, preparat dintr-o jumatate de lingura de frunze de ceai verde tocate, 1 lingura de flori de lavanda, doua linguri de miere si o lingura de ulei de cernusca (negrilica). Amestecul se aplica pe piele si se maseaza usor prin miscari circulare, cateva minute. Pentru purificarea epidermei gatului si decolteului este ideal sa dublati cantitatea de flori de lavanda maruntite si sa nu adaugati ceai verde.

Pielea sensibila are nevoie de un gomaj pe baza de polen si orez crud, cu bobul rotund. Se prepara din doua linguri de polen, o lingura de ulei de papadie (pentru decolteu, in special) sau de galbenele, o lingura de orez crud cu bobul rotund, una-doua linguri de gel de dus pe baza de lavanda, cu pH neutru. Se amesteca ingredientele intr-un bol si se aplica imediat amestecul pe pielea umeda, printr-un masaj usor. Se clateste apoi pielea cu apa.

Celulita se combate eficient cu un gomaj pe baza de sare grunjoasa si ulei de grepfrut. Se amesteca trei linguri de sare grunjoasa cu patru linguri de ulei de susan, o lingura de miere si zece picaturi de ulei esential de grepfrut rosu. Amestecul se aplica pe pielea umeda prin miscari circulare cu varful degetelor si cu palma, pornind de la picioare. Se insista pe zonele critice, unde 'coaja de portocala' este evidenta. Daca nu folositi tot gomajul, nu aruncati ce ramane, ci pastrati restul la frigider, intr-un borcan de sticla, inchis cu capac. Amestecul ramas se poate folosi din nou peste cateva zile.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei