x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Guvernul dă 900 de mii de euro pentru tratamente în străinătate

Guvernul dă 900 de mii de euro pentru tratamente în străinătate

20 Aug 2009   •   00:00

Guvernul a alocat, în ultima şedinţă, 900.000 de euro pentru tratarea în străinătate a opt pacienţi care suferă de leucemie, cancer osos sau necesită transplant hepatic, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii.



"Cei mai mulţi pacienţi pentru care au fost alocate aceste sume suferă de leucemie şi au nevoie de transplant de măduvă osoasă. Există însă şi cazuri care necesită transplant hepatic, tratamente alternative cu scheme noi de chimioterapie pentru leucemie şi tratament al cancerului osos mandibular. Pacienţii au vârste cuprinse între cinci luni şi 51 de ani şi vor fi trataţi în clinici din Israel, Germania, Austria sau Belgia", se precizează în comunicatul de presă, citat de Agerpres. Din această sumă, aproximativ 450.000 de euro sunt asiguraţi de Ministerul Sănătăţii, iar restul de Ministerul Muncii.

Ministerul Sănătăţii a alocat, în 2009, pentru programul de tratamente medicale în străinătate 19.036.000 lei, mai mult decât dublu faţă de 2008 (8.200.000 lei). De la începutul anului şi până în prezent au fost finanţate 60 de dosare, potrivit MS.

Scopul programului naţional de tratamente în străinătate vizează rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu există soluţii de tratament în unităţile sanitare din România.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă