x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Imaginaţi-vă o lume fără cancer!

Imaginaţi-vă o lume fără cancer!

de Magda Marincovici    |    07 Feb 2010   •   00:00
Imaginaţi-vă o lume fără cancer!
Sursa foto: iamtri.com/

Lance Armstrong, Steffi Graf şi Andre Agassi, Prinţesa Lalla Salma, Barbara Bush, Franz Beckenbauer... Personalităţi care şi-au adăugat la numele lor binecunoscute pe cel de ambasador al Uniunii Internaţionale Contra Cancerului (UICC), cu sediul la Geneva.



Ciclist de excepţie, Lance Armstrong părea de neînvins. Avea 25 de ani când a căzut asupra lui, ca un bloc de gheaţă, necruţătorul diagnostic: cancer extins la organe vitale. Lance Armstrong a urmat tratamente dificile şi boala bate pasul pe loc.

Lance Armstrong a intrat în această luptă fiind convins că "o treime dintre cazurile de cancer ar putea fi evitată printr-un stil de viaţă corect. "Sunt părinte şi-mi încurajez copiii să mănânce echilibrat, să evite fumatul, inclusiv fumatul pasiv."

Doi copii are şi celebrul cuplu Steffi Graf şi Andre Agassi, care s-a alăturat de curând celor care vor să învingă cancerul. "Ca părinte, preocupat profund de viitorul copiilor, ştiu că obiceiurile legate de o viaţă echilibrată, deprinse în copilărie, le asigură acestora sănătatea când vor fi adulţi. Nimic nu e mai bun de oferit copiilor decât cunoştinţele care să le protejeze sănătatea toată viaţa", spune Steffi.

Barbara Bush, fostă prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, s-a simţit la un moment dat cea mai tristă mamă din lume când a aflat că fiica ei are leucemie. "Când fiica noastră a fost diagnosticată cu leucemie noi nu auziserăm niciodată de această boală şi ne-am simţit foarte neajutoraţi şi dependenţi de medici", îşi aminteşte Barbara Bush. Robin, fiica soţilor Bush, a decedat.

După zeci de ani, Barbara Bush simte aceeaşi durere. Aşa a decis că modul cel mai bun de a-i cinsti memoria este acela de a milita pentru informarea asupra acestei boli. "Doresc să-i încurajez pe părinţi să se informeze asupra simptomelor bolii în aşa fel încât ea să fie depistată în faze precoce şi să fie aplicate rapid tratamentele disponibile."

Franz Beckenbauer, legendă a fotbalului mondial, este convins că speranţa de viaţă a pacientului cu cancer va creşte treptat şi că recuperarea prin sporturile de grup este decisivă. La recuperarea prin sport, Beckenbauer se pricepe cel mai bine. Şi o face cu convingerea că sportul îi ajută mai ales pe copii să resocializeze şi să depăşească multe momente critice.

"Aş dori să ne imaginăm un viitor fără teama că un membru din familia noastră poate fi diagnosticat cu cancer." Este visul unei prinţese: Lalla Salma, soţia Regelui Mohammed VI al Marocului. Şi minunata prinţesă crede că visul ei poate deveni realitate dacă părinţii, medicii, oamenii de ştiinţă vor face front comun contra cancerului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă