x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Imunizare - Vaccinari in zonele inundate

Imunizare - Vaccinari in zonele inundate

22 Iul 2005   •   00:00

In judetul Vrancea, circa 3.000 de doze de vaccin specific (antitifoidic, antitetanos, impotriva hepatitei A) au fost administrate zilnic, iar campania de vaccinare este inca in derulare.
La aceasta campanie iau parte 30 de medici din Vrancea si 6 de la Bucuresti, iar in judet exista 10 centre permanente de vaccinare si 10 corturi, ne-a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica a judetului Vrancea, dr. Dima Cosma. In ceea ce priveste vaccinarile, 12 persoane au prezentat reactii adverse, 4 necesitand spitalizare. In Galati, 29 de medici de familie asigura vaccinarea in trei centre de permanenta. Tot trei centre de permanenta exista si in Bacau, cu 116 medici de familie. La Braila exista un centru de permanenta si 13 medici de familie care asigura vaccinarea.

CAMPANIE. Pana acum nu au fost semnalate epidemii in zonele inundate. Pentru vaccinare, Ministerul Sanatatii a alocat fonduri din care au fost achizitionate peste 42.000 de doze de vaccin si seringi. In zonele afectate au fost vaccinate aproximativ 28.000 de persoane. Se estimeaza ca aproximativ 63.000 de persoane din aceste zone vor fi vaccinate pana la sfarsitul actiunii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă