x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei În vacanţă, cu amicul nostru, prezervativul

În vacanţă, cu amicul nostru, prezervativul

de Magda Marincovici    |    30 Mai 2009   •   00:00
În vacanţă, cu amicul nostru, prezervativul
Sursa foto: /stockxpertcom

Prezervativul este foarte important dacă ţinem seama că ne poate scăpa de boli severe cu transmitere sexuală. Iată câteva sfaturi practice care ne ajută să alegem prezervativul potrivit pentru o asemenea misiune.

Prezervativul clasic este din latex lubrifiat, prevăzut cu un rezervor pentru spermă. Sunt şi prezervative fără acest mic rezervor, dar în acest caz trebuie folosit un prezervativ ceva mai larg spre vârf, astfel încât să existe loc pentru spermă. Există prezervative cu diferite texturi, mai fine, mai dure, dar importantă este mărimea.

Ca şi şosetele, de exemplu, şi în cazul prezervativului trebuie să se ţină seama de mărime: de la XS... în funcţie de mărimea organului. Producătorii s-au gândit şi la persoanele alergice la latex. Acestora li se oferă prezervativul din poliuretan. Inclusiv pre-zervativul feminin este din poliuretan tocmai pentru a nu provoca probleme. Tot pentru alergici a fost conceput prezervativul fără lubrifiant.

Acest tip de prezervativ este solicitat şi de amatorii de sex oral, care spun că lubrifiantul este extrem de dezagreabil. Dar specialiştii noştri spun să ne abţinem de la sexul oral, mai ales fără prezervativ, deoarece este susceptibil de transmitere a infecţiilor sexuale. Sunt prezervative care controlează ejacularea.

Sunt prezervative de grosimi diferite şi sunt destinate bărbaţilor cu tendinţe de ejaculare precoce. Cele mai cunoscute conţin gel de benzocaină, care anesteziază organul, astfel încât raportul sexual durează mai mult. Dar specialiştii noştri nu consideră că aceasta este soluţia în cazul ejaculării precoce.

Dimpotrivă, trebuie tratată cauza şi nicidecum anesteziat organul. Sunt şi prezervative care exercită o presiune asupra organului cu scopul de a prelungi actul sexual. Cu cât prezervativele sunt mai sofisticate, cu atât ele se abat mai mult de la scopul iniţial, respectiv cel de a ne proteja de infecţii sexuale. Adică, cu arome, cu nervuri sau texturi diferite... Toate sunt bune dacă îşi fac treaba.

Pentru asta, înainte de toate asiguraţi-vă că folosiţi un prezervativ garantat!


Experţii noştri
Prof. dr Nicolae Calomfirescu - şeful Secţiei Urologie, doctor în Medicină, Spitalul Militar "Prof. Dimitrie Gerota"
Dr Vasile Benea - medic primar, cercetător ştiinţific, Clinica Dermato-Venerice "Prof. dr Scarlat Longhin"
Conf. dr Daniel Popescu - medic primar Obstetrică- Ginecologie, directorul Policlinicii "Şerban Vodă"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă