x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Inedit

25 Aug 2005   •   00:00
PROTEST. Rectorii Universitatilor de Medicina din Romania s-au intrunit la Targu-Mures pentru a discuta pe marginea proiectului de modificare a legii spitalelor. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Szekely Erwin, a declarat ca rectorii Universitatilor de Medicina din tara sunt nemultumiti ca prin noul proiect de modificare a legii, cadrelor universitare li s-au creat incompatibilitati in ceea ce priveste exercitarea functiilor administrative in cadrul spitalelor.

JOCURI. Un nou studiu privind influenta jocurilor video asupra tinerilor arata ca adolescentii care isi petrec timpul liber luptandu-se cu adversarii de pe monitorul calculatorului devin mai agresivi, mai indisciplinati si au rezultate scolare mai proaste. Utilizatorii de jocuri pe computer au "tendinta de a imita in realitate gesturile pe care le fac personajele in joc", a subliniat dr. Kevin Kieffer de la Universitatea Saint Leo, Florida, unul dintre autorii unui studiu de 20 de ani pe aceasta tema.

LABORATOR. O echipa de la Colegiul Imperial din Londra a prelevat celule-susa embrionare si le-a cultivat ajutandu-le sa se devolte in celulele din plamanul adult, care permit aerului sa patrunda in sange. Descoperirea sugereaza ca pe viitor se vor putea genera plamani in laborator si se vor putea folosi celule-susa pentru regenerarea plamanilor afectati de boala. "Desi vor mai trece cativa ani pana vom putea genera plamani umani pentru transplant, acesta este un pas important inainte spre derivarea celulelor care pot fi folosite pentru refacerea plamanilor bolnavi", este de parere dr. Anne Bishop, unul dintre coordonatorii studiului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă