x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    20 Aug 2007   •   00:00
ATENŢIE! Condimentele aduc organismului un aport mare de sareOBEZI. Aproximativ 10% dintre elevii din judeţul Vrancea sunt obezi. Conform unei statistici a Autorităţii de Sănătate
Publică (ASP) Vrancea, din 13.009 elevi examinaţi de medicii şcolari, 970 sunt obezi. Raportul ASP subliniază că 16,26% din elevii evaluaţi suferă de diverse afecţiuni. Astfel, 332 au probleme cu vederea, 240 au sechele de rahitism, 232 suferă de hipotrofie ponderală, 212 suferă de hipotrofie staturală, iar 148 au anemii prin carenţă de fier.


INTELIGENŢĂ. O grădiniţă de elită din China a anunţat că nu va primi decăt copii cu capul rotund, intrucăt aceştia sunt cei mai deştepţi. Forma capului copiilor este de fapt o parte a testelor de admitere. "Un cap rotund denotă inteligenţă. Un copil cu un cap plat nu va putea niciodată excela la invăţătură, indiferent de căt de mult s-ar strădui", susţine proprietarul grădiniţei, Li Junjie.


MEDICAMENTE. Grupul Actavis, companie internaţională de produse farmaceutice generice, anunţă achiziţionarea a trei produse din portofoliul companiei Roche. Cele trei produse sunt Bezalip şi Rapilysin, folosite in tratarea bolilor cardiovasculare, şi Neotigason, un produs dermatologic. Roche va continua să distribuie cele trei produse in America Latină sub licenţă Actavis, ceea ce va intări prezenţa grupului pe pieţele din această regiune.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă