x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Oct 2006   •   00:00
SARCINA. Femeile trebuie sa evite consumul anumitor specii de peste in perioada sarcinii, deoarece acestea contin cantitati mari de mercur, care pot afecta sistemul nervos al nou-nascutului. In plus, consumul de peste poate creste riscul de nastere prematura, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in Environmental Health Perspectives. S-a dovedit ca femeile care nascusera prematur aveau un nivel dublu de mercur fata de cele care au nascut la termen.

VACCINARE. Peste 19.000 de elevi din clasele a XII-a din Capitala vor fi vaccinati impotriva hepatitei B, prima doza fiind administrata in perioada 23-27 octombrie, iar a doua in noiembrie, a declarat Adrian Neacsu, directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti. Vaccinarea va fi efectuata de cadrele medico-sanitare din cabinetele scolare. Epidemiologii Autoritatii de Sanatate Publica vor coordona vaccinarea, vor asigura distribuirea dozelor de vaccin si evaluarea rezultatelor.

MORTALITATE. Romania se afla pe penultimul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea materna. Mortalitatea prin risc obstetrical a scazut foarte mult, a afirmat prof. dr. Virgil Ancar, presedintele Societatii Romane de Ginecologie si Obstetrica. Astfel, in anul 2005, mortalitatea a fost de 0,10 la suta de mii de nascuti vii, in timp ce intre 1967 si 2000 a fost intre 0,17 si 0,24 la suta de mii de nascuti vii. Pentru reducerea mortalitatii sunt importante consultul prenatal si urmarirea gravidei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă