x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Oct 2006   •   00:00
OSTEOPOROZA. Cercetatorii de la Howard Hughes Medical Institute din Marea Britanie, au descoperit ca productia de masa osoasa poate fi crescuta semnificativ prin modificarea unei proteine din organism. Testele au fost efectuate pana acum doar pe soareci, dar specialistii spun ca modificarea este atat de mica incat efectele secundare ar fi minime in cazul oamenilor.

DIABET. Peste 500 de farmacii din Capitala elibereaza antidiabetice orale, iar respectivele unitati dispun de stocuri suficiente. De la 1 octombrie, tratamentul cu antidiabetice orale pentru bolnavii de diabet zaharat se asigura prin farmaciile aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

SUICID. Rata sinuciderilor in Romania este de 12 cazuri la 100.000 de persoane, potrivit ultimelor studii realizate de Federatia Mondiala a Sanatatii Mintale. OMS estimeaza ca peste un milion de oameni se sinucid in fiecare an. Studiile realizate atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare indica o rata mare a prevalentei tulburarilor mintale in randul sinucigasilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă