x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Oct 2006   •   00:00
INEDIT. Publicatia franceza Liberation a prezentat o noua aparitie pe piata aparatelor pentru intretinere corporala: un dispozitiv de gimnastica pentru gura. Aparatul intinde colturile gurii, astfel incat muschii faciali si cei ai gatului se contracta. Cei care utilizeaza aparatul cateva minute de doua ori pe zi obtin ca efecte tonifierea si relaxarea fetei, combaterea barbiei duble si imbunatatirea circulatiei sangvine.

ASISTENTA. Peste 50 de batrani singuri si bolnavi din Timisoara beneficiaza de un dispozitiv de supraveghere, in premiera in Romania. Varstnicilor le-au fost montate bratari sau lantisoare prevazute cu un sistem de genul interfonului, prin intermediul caruia pot cere ajutor 24 de ore din 24. Un dispecer preia apelul si trimite de urgenta la domiciliul batranilor un medic sau asistent medical al primariei, in functie de caz. Contra sumei de 200 de euro se pot conecta la noul sistem si batranii care au rude, dar care nu se pot ocupa de ei.

DIABET. Medicii de familie din Bucuresti, care au participat la instructajul organizat de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) privind programul de diabet, reclama faptul ca vor avea mai multe responsabilitati, fara sa fie platiti in plus. Medicii de familie elibereaza retete bolnavilor cu diabet zaharat tip 2 cu medicatie orala, conform recomandarilor medicului specialist, si monitorizeaza starea pacientilor.

In replica, ministrul Eugen Nicolaescu promite ca medicii de familie vor fi remunerati pentru consultatiile oferite bolnavilor cu diabet.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă