x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

17 ianuarie 2008



TELEFOANE. Doctorul Sigal Sadetski şi colegii lui de la Centrul medical Tel Hashomer din Tel Aviv aduc noi dovezi asupra impactului periculos al telefonului mobil asupra sănătăţii. Verdictul: cu cât mobilul este mai mult folosit cu atât creşte riscul tumorilor. Astfel, riscul sporeşte cu 50% în cazul persoanelor care  vorbesc la mobil aproximativ 22 de ore pe lună. Doctorul Sigal Sadetski propune reducere convorbirilor telefonice, dar şi generaţii noi de mobile, care să nu pună în pericol sănătatea utilizatorilor.


ALIMENTE PRÅJITE. Acrilamida este o moleculă cancerigenă care se formează în timp ce prăjim la temepraturi înalte alimente bogate în amidon, zahăr şi proteine. Sunt vizate chipsurile, pâinea, cartofii prăjiţi. Dar şi alte produse pe care le mâncăm numai după ce au fost foarte bine prăjite, cum ar fi: cafeaua, alunele, surogatele din cereale care înlocuiesc cafeaua.


MUNCA DE NOAPTE. Organizaţia Mondială a Sănătaţii (OMS) include munca de noapte pe lista factorilor care duc la apariţia cancerului. Creşterea riscului de cancer în cazul persoanelor care lucrează noaptea este deter-minată de perturbarea ceasului biologic. Potrivit OMS, cei mai expuşi sunt muncitorii şi cadrele medicale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă