x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Iun 2008   •   00:00

12 iunie 2008



FĂRĂ PLAFON. Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat la Conferinţa Naţională de Medicină Farmacie şi Afaceri că, de la 1 octombrie, ar putea fi desfiinţat plafonul pentru medicamente la farmacii. Dar pentru aceasta trebuie finalizate, până la 30 septembrie, cîteva pachete de măsuri pentru servicii medicale de bază şi de urgenţă, lista medicamentelor compensate şi gratuite, noul mod de calcul al preţurilor.

CENTRU. În incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Elias a fost inaugurat oficial centrul medical de excelenţă pentru copii Bambino Medical Center. Centrul funcţionează în parteneriat public privat cu Spitalul Elias şi oferă servicii medicale pediatrice ambulatorii copiilor de până la 16 ani, în specialităţile: chirurgie pediatrică, dermatologie, endocrinologie, gastroenterologie, neurologie, oncologie, psihiatrie, psihologie, ortopedie, ORL, medicină de familie, stomatologie pediatrică.

PREVENŢIE. Ministrul Eugen Nicolăescu consideră posibilă introducerea vaccinului pentru fetiţele de 12-13 ani împotriva cancerului de col uterin. El a precizat că ar fi necesar cam o sută de milioane de lei, dar suma exactă se va cunoaşte la finalizarea bugetului 2009. De asemenea, se va introduce, din această toamnă, în cadrul Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate, screening-ul pentru cancerul de col uterin, de sîn şi posibil pentru adenom de prostată.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă