x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Iul 2008   •   00:00

26 iulie 2008:Speranţa de viaţă a persoanelor care suferă de SIDA a crescut cu 13 ani în ţările dezvoltate din 1990 şi pînă astăzi, potrivit unui studiu publicat în revista britanică The Lancet şi preluat de BBC.

HIV/SIDA. Speranţa de viaţă a persoanelor care suferă de SIDA a crescut cu 13 ani în ţările dezvoltate din 1990 şi pînă astăzi, potrivit unui studiu publicat în revista britanică The Lancet şi preluat de BBC. Mortalitatea a scăzut cu 40% după anul 1990, cînd s-a început administrarea combinaţiilor de trei medicamente antiretrovirale. Specialiştii sînt de părere că SIDA nu mai este o boală fatală, ci o boală cronică, la fel ca diabetul. "S-a înregistrat un real progres în tratamentul acestei maladii, însă cercetările trebuie să continue, în special pentru pacienţii care au dezvoltat rezistenţă la unele medicamente", a precizat dr Jonathan Sterne, coordonatorul studiului şi profesor al Universităţii Bristol.

 

OBEZITATE. Prietenii supraponderali sau obezi ne pot influenţa în mod negativ greutatea, atrage atenţia un studiu britanic. Subconştientul oamenilor este influenţat de greutatea celor din jur, iar acest lucru poate duce la creşterea ratei obezităţii în următorul deceniu, semnalează cercetătorii britanici de la Universitatea Warwick. Europenii apreciază dacă sînt supraponderali comparîndu-se cu prietenii şi membrii familiei, fără să ţină cont de indexul masei corporale. Dacă cei din jur au o greutate mai mare decît cea normală, vom avea tendinţă de îngrăşare. "Creşterea ratei obezităţii trebuie să fie privită ca un fenomen sociologic, şi nu ca unul psihologic", spune profesorul Andrew Oswald în studiul său. (Oana Antonescu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă