x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Feb 2007   •   00:00
HEMODIALIZA. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a aprobat infiintarea unui punct de lucru pentru hemodializa la Sighisoara, a anuntat directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Mures, dr. Silviu Morariu. Centrul va functiona in cel mult doua luni, potrivit dr. Morariu, iar bolnavii din zona care necesita dializa nu vor mai fi obligati sa se deplaseze zeci de kilometri, pana la Centrul de Hemodializa al Spitalului Clinic Judetean Targu-Mures.

ASISTENTA. Patru suceveni au beneficiat in acest an de asistenta medicala gratuita in unitati sanitare din Italia, in baza certificatelor provizorii de asigurat eliberate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Anda Salagean. Certificatul provizoriu este emis pentru romanii plecati in strainatate care sunt la zi cu platile la fondul de sanatate si nu detin cardul european de sanatate.

HIV. Medicamentele care combat herpesul genital pot reduce in mod semnificativ actiunea virusului HIV la pacientii care sufera de ambele boli. In cadrul unui studiu publicat in New England Journal of Medicine se arata ca majoritatea pacientilor seropozitivi poarta si virusul herpes simplex. Iar o echipa de cercetatori de la Londra au descoperit ca medicamentele anti-herpes pot ajuta la scaderea ritmului inmultirii virusului HIV in organismul bolnavilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă