x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Iun 2006   •   00:00
LEUCEMIE. Un studiu publicat in SUA arata ca un medicament experimental (sprycel) este eficace impotriva unei forme grave de leucemie: mieloida cronica. Medicamentul este recomandat in cazul bolnavilor care au dezvoltat rezistenta la orice alta forma de tratament. Este vorba despre o terapie moleculara care permite blocarea unor proteine (BCR-ABL) si a unor mutatii ale acestora, care provoaca divizarea incontrolabila a globulelor albe, afirma dr. Charles Sawyers, hematolog si oncolog la Centrul Jonsson de cercetare a cancerului din Los Angeles, California.

RUJEOLA. Epidemiologii de la OMS se afla in Romania pentru evaluarea epidemiei de rujeola, in acest scop fiind selectate opt autoritati de sanatate publica judetene. Scopul studiului pe care epidemiologii OMS il efectueaza este de a identifica factorii de risc in absenta vaccinarii antirujeolice, respectiv factori maternali, socio-economici, institutionali, dar si de convingeri referitoare la problemele de sanatate.

OPERATIE. O echipa de medici de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi au inlocuit esofagul unui pacient cu o parte din stomacul acestuia. Medicii au petrecut sapte ore in blocul operator, pentru a reface esofagul unui pacient care in urma cu sase luni fusese diagnosticat cu cancer. Potrivit medicilor, pacientul are sanse mari de supravietuire, se va putea hrani pe cale naturala, insa va respira printr-o stoma traheala.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă