x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Iun 2006   •   00:00
OPERATIE-MARATON. O echipa medicala formata din 80 de persoane a incercat sa separe doua surori siameze unite in zona abdomenului, in cursul unei operatii-maraton de peste 24 de ore, in cadrul unui spital din Los Angeles. Nascute la 2 august 2005, Regina si Renata Salinas Fierros sunt siameze de tip "Ischiopagus tetrapus", adica sunt unite de la coaste la bazin, avand comune toate organele din aceasta zona, ficatul, intestinele, organele genitale, vezica urinara si oasele pubiene. Siamezii "Ischiopagus" se nasc foarte rar.

TESUTURI. Trei spitale din Timisoara au fost acreditate pentru a efectua activitati de banci de tesuturi umane si pentru a deveni utilizatori de tesuturi si/sau celule umane in scop terapeutic. Unitatile acreditate sunt Clinica de Arsi, Politraumatologie si Chirurgie Plastica si Reparatorie (Casa Austria), Institutul de Cardiologie si Maternitatea Bega.

RIDURI. Fumatorii adulti care au riduri mai pronuntate sunt predispusi la imbolnavirea de cancer la plamani, sustine un studiu realizat de britanici. In comparatie cu ceilalti fumatori, persoanele cu riduri au un risc de trei ori mai mare de a se imbolnavi de cancer de plamani si de cinci ori mai mare de a avea o boala pulmonara. Doctorul Bipen Patel, coordonatorul studiului, sustine ca legatura dintre bolile pulmonare si aparitia ridurilor este de natura genetica.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă