x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Iun 2006   •   00:00
ALZHEIMER. Un vaccin pe baza de ADN ce reduce formarea leziunilor cerebrale vinovate de maladia Alzheimer a fost descoperit de o echipa de cercetatori japonezi. Testat deocamdata pe soareci, vaccinul nu a avut efecte secundare, precum inflamarea creierului, nici macar dupa un tratament prelungit. Doctorul Yoshio Okura, de la Institutul metropolitan pentru stiinte neurologice din Tokyo, coordonatorul studiului, este convins ca tratamentul este "foarte eficace si sigur", drept pentru care va fi utilizat pe pacienti cu Alzheimer.

RUJEOLA. O echipa a OMS monitorizeaza toate cazurile de rujeola aparute in judetul Valcea in randul copiilor cu varste intre 1 an si jumatate si 6 ani. Acest studiu se face in toata tara dupa o metodologie stabilita de OMS. S-a ales ca studiul sa inceapa cu Valcea, pentru ca aici rujeo-la a evoluat in aceasta primavara mai mult, in comparatie cu celelalte judete. 20 de copii din Valcea au fost afectati de rujeola in ultimele trei luni.

CAFEA. In cazul ficatului afectat de alcoolism, cafeaua duce la scaderea cu 22% a riscului de a dezvolta ciroza, este concluzia unui studiu aparut la Chicago. Totusi, medicii nu prescriu cafeaua ca tratament. "Cafeaua este un compus complex cu multe ingrediente active. Efectele benefice sunt mai mari in cazul cafelei baute in amestec cu frisca, lapte sau zahar", mai arata studiul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă