x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Iun 2006   •   00:00
ALCOOLISM. Stresul la locul de munca ii determina pe foarte multi barbati sa bea, arata concluziile unui studiu aparut in Anglia. Dintre cei 2.200 de barbati care au participat la acest studiu, 37% admit ca beau alcool pentru a uita de problemele de serviciu, in timp ce 20% declara ca au avut momente de agresivitate din cauza stresului. Circa 22% dintre barbati sufera de depresie din cauza stresului profesional si 35% dintre ei declara ca sufera de tulburari de somn.

ESTETICA. "Barbatii sunt foarte atenti cu ei, iar cele mai multe proceduri pe care le cer sunt cele de lifting, sedinte pentru slabit, tratamente faciale si corporale, pentru stimulat musculatura", arata dr. Mirela Miertoiu, cea care a deschis primul cabinet de estetica pentru barbati. Aceasta a mentionat, de asemenea, ca barbatii sunt foarte atenti la ceea ce li se face si sunt foarte punctuali la sedintele de infrumusetare.

MATERNITATE. In Romania, mortalitatea materna a scazut constant in ultimii ani, de la 626 de decese materne in 1989 la 54 in 2005, ceea ce corespunde unei rate a mortalitatii de 17 decese materne la 100.000 de nascuti vii. Totusi, comparativ cu tarile din Uniunea Europeana, rata mortalitatii materne este de aproximativ patru ori mai ridicata, tarile membre UE inregistrand in 2004 o rata a mortalitatii materne de 6,66 de decese materne la 100.000 de nascuti vii. Ministerul Sanatatii, cu sprijinul tehnic si financiar al Fondului ONU pentru Populatie si al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a demarat un proces de imbunatatire a analizei profesionale a mortalitatii materne si a complicatiilor sarcinii, avand ca scop final asigurarea unei maternitati fara riscuri.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă