x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Iun 2006   •   00:00
BEBELUSI. Laptele de soia nu ar trebui administrat bebelusilor, arata dr. Patrick Tounian de la Spitalul Armand Trousseau din Paris. Medicul considera ca laptele vegetal (care are un continut bogat in fitoestrogeni) prezinta riscuri serioase de alergie si conduce la carente nutritionale in calciu, fier, vitamine. De aceea, el este contraindicat copiilor pana la 3 ani.

INTERDICTIE. Consumul produselor din carne de pasare aduse de apartinatorii bolnavilor internati in spitalele din Timisoara a fost interzis de directorii institutiilor. Scopul este de prevenire a contaminarii cu virusul gripei aviare. Masura a fost luata de Directia de Sanatate Publica Timis, deoarece aceste produse nu pot fi verificate daca sunt sau nu infestate cu virusul aviar. Insa bolnavii internati primesc meniuri preparate din carne de pui, dar pasarile sunt aduse de la o firma care are atat aprobarea Ministerului Sanatatii, cat si avizul medicilor sanitar-veterinari, a declarat dr. Mihai Gafencu, directorul Spitalului de Copii "Luis Turcanu" din Timisoara.

ANOMALIE. Un copil din China s-a nascut cu trei brate: doua stangi si unul drept. Medicii de la Centrul Medical pentru Copii din Shanghai, care il monitorizeaza pe bebelusul de doua luni, au decis ca este nevoie de o operatie de extirpare a unuia dintre bratele stangi. Din pacate insa, nici unul dintre acestea nu este complet functional, iar testele realizate pana in prezent nu au aratat care este mai dezvoltat. "Este foarte dificil sa stabilim un plan pentru operatia de extirpare a celui de-al treilea brat", a precizat dr. Chen Bochang, cel care s-a ocupat de micut.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă