x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Mai 2006   •   00:00
CIOCOLATA. Potrivit revistei americane Journal of Nutrition, ciocolata amaruie are o actiune benefica asupra pielii. Ciocolata cu un continut de cacao peste 70% are o concentratie ridicata de flavonoide, substante care previn uscarea si descuamarea pielii. De asemenea, sub actiunea flavonoidelor, pielea devine mai catifelata, mai neteda si suporta mai bine razele ultraviolete. Efectele benefice pot fi observate atat in cazul impachetarilor cu ciocolata, cat si in cazul consumarii a 20-30 de grame de ciocolata amaruie.

MUZICA. In 21% dintre cazuri, durerile cronice pot fi reduse daca bolnavul asculta muzica. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Cleveland (SUA). De asemenea, muzica amelioreaza tulburarile depresive. Cercetatorii americani au tinut sub observatie persoane de varsta a treia care sufereau de depresie si diverse dureri. Subiectii au ascultat mai multe stiluri de muzica - simfonica, jazz si chiar triluri de pasari si zgomotul marii. Sedintele de meloterapie durau in jur de 45 de minute, iar la sfarsitul lor, specialistii au observat scaderea intensitatii durerii si imbunatatirea starii de spirit a bolnavilor.

HANDICAP. Principalele cauze care duc la pierderea autonomiei la varsta a treia sunt maladia Alzheimer si atacurile cerebrale. In Franta, de exemplu, prima cauza de handicap este reprezentata de accidentul vascular cerebral, care afecteaza 13.000 de persoane, cu varsta medie de 70 de ani. Pe locul doi se situeaza maladia Alzheimer, care afecteaza mai mult de 800.000 de francezi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă