x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Mai 2006   •   00:00
CONGRES. Sistemul cardiovascular, anatomia si antropologia sunt principalele teme abordate la Congresul de Anatomie desfasurat in perioada 25-28 mai la Facultatea de Medicina Bucuresti. Dezbaterile asupra bolilor cardiovasculare sunt cu atat mai importante cu cat acestea constituie cauze majore de imbolnavire si mortalitate. In cadrul congresului are loc si o masa rotunda a Societatii Anatomistilor din Romania privind armonizarea programelor de invatamant intre toate centrele din tara in scopul apropierii de cerintele europene. Congresul se bucura si de participarea unor specialisti din Italia, Franta si Republica Moldova.

CANCER. In fiecare an, in Uniunea Europeana mor mai mult de un milion de oameni din cauza cancerului, a declarat Ray Dewji, seful diviziei de cercetare clinica oncologica a unei companii farmaceutice europene. Cele mai multe decese, aproximativ 341.800 de cazuri anul trecut, au fost provocate de cancerul de plamani. De asemenea, estimarile recente arata: cancerul de san reprezinta cea mai raspandita cauza de deces la femei (peste 630.000), urmata de cel de colon si rect (peste 310.000), de plamani (194.000). La barbati, cele mai multe cazuri noi de cancer sunt cele de prostata (510.000), plamani (480.000), colon si rect (350.000).

SANATATE MINTALA. Tara noastra are multe de facut in sistemul sanitar, mai ales in privinta sanatatii mintale, a declarat Rodney Elgie, presedintele Forumului European al Pacientilor. "Este nevoie de mai multi bani, de spitale echipate corespunzator, care sa fie amplasate in oras, nu la tara, si care sa aiba personal calificat", a apreciat Rodney Elgie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă