x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Mai 2006   •   00:00
OBEZITATE. Adolescentii care provin din familii cu o situatie materiala precara prezinta un risc ridicat de a deveni supraponderali, arata un studiu efectuat de un grup de cercetatori de la Johns Hopkins University, din Baltimore. Medicii care au condus studiul au observat ca tinerii saraci, intre 15 si 17 ani iau in greutate, pentru ca nu au acces la alimente de calitate.

EUROPA. Orice european va avea dreptul sa se trateze oriunde pe continent, iar asigurarie de sanatate din tara unde domiciliaza vor deconta cheltuielile, potrivit unei reglementari din politica sanitara a Uniunii Europene, in contextul extinderii. Mai multe state vor adera la noile politici de sanatate privind drepturile pacientului, primele fiind Bulgaria si Romania, poate Turcia, si alte tari din regiune.

CANICULA. Serviciul de ambulanta al Capitalei inregistreaza de cateva zile o crestere a solicitarilor, avertizeaza dr. Lucia Oana, medic coordonator. Cele mai multe solicitari au fost pentru cei cazuti pe strada si pentru lipotimii cauzate de canicula. Un numar mare de apeluri a fost facut de tineri care sufereau de palpitatii si tulburari de ritm cardiac, ca urmare a consumului de alcool, pepsi si a fumatului. Abuzul de cafeina pe caldura provoaca tulburari de ritm cardiac. In aceasta perioada, populatia trebuie sa consume apa minerala plata, ceaiuri, sa se imbrace cu haine lejere, de culoare deschisa si sa-si acopere capul si ceafa.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă