x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Mai 2006   •   00:00
CONCEDII MEDICALE. Locuitorii sectoarelor afectate de gripa aviara vor primi pe toata durata carantinei certificat de concediu medical de la medicul de familie care ii are in evidenta, a declarat seful Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, conf. dr. Adrian Neacsu. Cei care nu au medic de familie se vor adresa personalului specializat din zona de carantina pentru a fi indrumati catre un medic de familie. In timpul concediului, angajatii nu pot fi concediati. La incetarea carantinei, ei isi vor relua activitatea in aceleasi conditii, in baza aceluiasi contract de munca, conform Codului Muncii.

PROIECT. Proiectul Ministerului Sanatatii Publice si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) privind instituirea unui buget pe medic pentru medicamente si investigatii medicale este considerat inacceptabil de Colegiul Medicilor din Romania. El va riposta in mod legal in situatia in care nu se gasesc solutii.

OBEZITATE. O data cu inceperea anului scolar, de la varsta de 4 si pana la 10 ani, copiilor britanici le sunt inregistrate inaltimea si greutatea, pentru a permite guvernului sa ia masuri impotriva obezitatii, boala din ce in ce mai frecventa in Anglia. Rezultatele sunt comunicate parintilor. Incepand de anul viitor, parintii copiilor obezi vor primi o scrisoare prin care li se explica riscurile pe termen lung ale obezitatii. In prezent, In Marea Britanie, un copil din trei este supraponderal sau obez.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă