x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Mai 2006   •   00:00
REFORMA. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avertizat ca directorii de directii de sanatate publica (DSP) din tara care nu vor aplica reforma in domeniul sanatatii vor fi inlocuiti. Dupa o intalnire la Craiova cu autoritatile sanitare din judetele din Oltenia, Nicolaescu s-a declarat nemultumit de activitatea DSP-urilor din judetele Olt, Valcea, Gorj si Mehedinti. "Cea mai mare parte dintre managerii de spitale si directii de sanatate publica nu si-au inteles inca menirea. Nu au inteles ca la nivelul acestor institutii este nevoie de reorganizare si restructurare", a declarat Eugen Nicolaescu.

AVIARA. 17.800 de doze de oseltamivir vor fi trimise, la sfarsitul saptamanii, in zonele unde au fost inregistrate cazuri de gripa aviara. Pana vineri au fost deja consumate din stoc aproximativ 15.000 de capsule din acest produs, iar Ministerul Sanatatii face demersuri pentru achizitionarea a inca 500.000 de doze.

ALCOOLISM. "Consumul de alcool in trimestrul III de sarcina deregleaza ceasul biologic al micutului", arata dr. Jennifer Thomas, de la Universitatea din San Diego. Astfel, pe langa modificarea craniului, retard in crestere, malformatii, expunerea la alcool influenteaza ritmul zi/noapte al bebelusului. El confunda noaptea cu ziua, ceea ce are consecinte asupra calitatii somnului si comportamentului copilului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă