x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Mai 2006   •   00:00
FONDURI. Autoritatile locale din 13 judete vor primi de la bugetul de stat peste 6 milioane de lei noi pentru lucrarile de reparatii si amenajare a unor unitati de asistenta medico-sociala, a decis Executivul. Suma va fi acordata in transe, pe baza documentelor justificative intocmite de beneficiari, avizate si prezentate Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei de catre directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie.

AVORTURI. Rata avorturilor a scazut in ultimii patru ani cu aproape 30% in judetul Mures, a anuntat ambasadorul Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA), dr. Peer Sieben. Acesta a aratat ca, din 2002, de cand Muresul a devenit judet-tinta pentru UNFPA, au fost realizate campanii de promovare a contraceptiei, fiind instruiti in acest sens si cateva sute de medici de familie si asistenti maternali. Astfel, numarul avorturilor inregistrate in 2002 a fost de 6.201 si a scazut la 4.472 anul trecut. Potrivit raportului, numarul cuplurilor care au apelat la metode de contraceptie si la contraceptivele gratuite distribuite prin programul Ministerului Sanatatii a crescut de la 2.240 in anul 2002, la 6.836 in 2005.

VITAMINE. Americanii fac abuz de suplimente cu vitamine in speranta de a-si mentine sanatatea si a trai cat mai mult. "Jumatate dintre americanii de varsta adulta iau multivitamine si minerale. Problema este ca nu putem sti inca daca ei chiar au nevoie de aceste suplimente si daca le fac bine", arata dr. Michael McGinnis de la Institutul de Sanatate Publica din SUA.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă