x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Mai 2006   •   00:00
OBEZITATE. Creierul uman este foarte sensibil la publicitatea realizata pentru produsele alimentare, arata un studiu englez. Aceasta este explicatia pentru care unii oameni nu se pot abtine sa manance si devin obezi. Dr. Ian Campbell, expert in problemele obezitatii, a declarat ca este dificil sa se controleze apetitul si ca acest studiu demonstreaza faptul ca oamenii mananca excesiv, ca un raspuns neurofiziologic involuntar la vederea imaginilor cu mancaruri apetisante.

APROBARE. Departamentul american al medicamentelor (FDA) a aprobat intrarea pe piata a celui mai mic defibrilator implantabil din lume. El este destinat pacientilor care sunt expusi riscului de a suferi un infarct. O data implantat, defibrilatorul depisteaza orice abatere de la bataile normale ale inimii si, in acelasi timp, ii transmite un impuls pentru ca ritmul sa revina la normal.

UNICEF. Cel mai recent raport al UNICEF asupra nutritiei copiilor arata ca nu exista prea multe progrese in acest domeniu, desi documentul se numeste "Progres pentru copii". In tarile in curs de dezvoltare, un copil din patru sufera inca din cauza malnutritiei. Numarul copiilor subponderali nu a scazut in ultimii 15 ani decat cu 5%. In prezent, 146 de milioane de copii sufera de malnutritie in lume, mai mult de jumatate dintre acestia traind in Bangladesh, India si Pakistan.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă