x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Mai 2006   •   00:00
AUTISM. In ultimii 40 de ani, numarul cazurilor de autism a crescut la nivel mondial de peste 10 ori. In 2005, incidenta cazurilor de autism era intre 30 si 60 de cazuri la 10.000 de persoane, fata de 4 cazuri la 10.000 de oameni in urma cu 4 decenii. Anul trecut, la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. dr. Al. Obregia" din Capitala au fost identificati 126 de copii cu autism, fata de 19 copii acum 20 de ani. Una dintre explicatii o constituie cresterea cantitatii de radiatii si substante chimice.

SPITAL. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, aflat in vizita in judetul Vaslui, a gasit un sistem cu o infrastructura la pamant, o dotare a spitalelor foarte precara si o lipsa acuta a medicilor. Pentru refacerea infrastructurii, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui va fi introdus in programul de reabilitare si consolidare a celor 15 spitale de urgenta din tara, cu termen de finalizare la 31 martie 2008, a afirmat ministrul.

TRANSPLANT. Unei fetite de 13 luni i-au fost transplantate 6 organe (ficat, intestin gros, intestin subtire, pancreas, splina si stomac) in cadrul unei singure interventii efectuate in SUA. Fetita, de origine israeliana, s-a nascut cu o malformatie care ingreuna functionarea aparatului digestiv. La zece zile de la operatie, fetita a mancat pentru prima data singura, fara sa mai fie nevoie de perfuzii intravenoase. Operatia a costat 1,5 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă