x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Mai 2006   •   00:00
TUMOARE. Unui barbat de 70 de ani i-a fost extirpata o tumoare din duoden, dupa ce, cu 16 ani in urma, suferise o operatie similara. Operatia realizata de specialisti din cadrul Spitalului Universitar "Sfantul Spiridon" din Iasi a durat trei ore. Prof. univ. dr. Eugen Tarcoveanu, seful Clinicii I Chirurgie, cel care a condus operatia, a afirmat ca astfel de forme de cancer sunt rar intalnite, iar studiul acestui tip de tumori multiple ar putea ajuta la descoperirea cauzelor aparitiei lor.

HEMOFILIE. Pentru cei 1.600 de bolnavi de hemofilie trecuti in evidentele spitalelor din Romania, autoritatile au alocat anul acesta 90 de mi-liarde de lei, dublu fata de anul trecut. Cantitatea de factor de coagulare in Romania pentru un hemofilic este de 0,5 unitati per capita, iar dublarea sumei alocate permite apropierea de o unitate per capita, cantitatea normala recomandata de OMS si de Consortiul UE.

STATISTICI. Din cele aproape 21.000 de autopsii medico-legale facute anul trecut la nivel national, mai mult de jumatate au fost cazuri de morti violente. Cele mai frecvente au fost decesele accidentale, urmate de sinucideri, potrivit unui raport al Institutului National de Medicina Legala. In raportul lansat la sesiunea anuala a institutiilor medico-legale se precizeaza ca din cele 66,14%, cat reprezinta mortile accidentale, aproape o treime sunt rutiere.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă