x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Mai 2006   •   00:00
URGENTA. Romania are nevoie de un sistem pediatric de urgenta diferit de cel pentru adulti, a semnalat Coriolan Ulmeanu, directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu". Sistemul pediatric de urgenta are nevoie de medici specializati si de echipamente speciale, intrucat patologia pentru copii este diferita de cea a adultului.

LIMITARE. Medicii de familie aradeni sunt ingrijorati ca bolnavii vor avea de suferit prin introducerea unor plafoane maximale privind prescrierea de medicamente gratuite si compensate si cred ca pacientii vor face acum cozi la cabinetele lor, nu la farmacii. Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Arad, Nicolae Nedea, crede ca masura anuntata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu va rezolva problema subfinatarii sistemului sanitar.

COMPENSATE. Peste jumatate din farmaciile constantene nu mai elibereaza medicamente compensate si gratuite. Desi ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, estima ca banii ar trebui sa ajunga pana la sfarsitul lunii, farmaciile din judetul Constanta au ramas fara fonduri. Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), dr. Liviu Mocanu, a declarat ca pana la 15 mai va urmari consumul de medicamente din farmacii si va aloca bani suplimentari.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă