x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Mai 2006   •   00:00
MEDICAMENTE. Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) lanseaza a doua editie a "Codului ARPIM de etica in promovarea medicamentelor". Scopul codului este alinierea la standardele UE in domeniul promovarii medicamentelor. De asemenea, se urmareste crearea unui mediu competitiv, in care pacientul sa fie sigur ca tratamentul i-a fost prescris pe baza unor criterii clare de diferentiere si a unor valente terapeutice ale produsului.

MEDICI DE FAMILIE. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, a anuntat ca, in cel mult patru luni, medicii de familie vor prescrie medicamente gratuite si compensate doar in limita plafonului lunar prestabilit. "Acum exista obiceiul de a se prescrie medicamentele nou-aparute, mai scumpe, dar nu neaparat si mai eficient", a spus Vladescu.

PARINTI. Femeile recunosc barbatii care pot fi buni parinti studiind trasaturile chipului lor, este concluzia unui studiu publicat in Marea Britanie. Barbatilor participanti la studiu li s-a masurat nivelul de testosteron, dupa care li s-au aratat doua fotografii - una a unui bebelus si cealalta a unui adult. Voluntarii au fost apoi fotografiati in timp ce au abordat o expresie neutra a fetei. Aceleasi fotografii au fost aratate si femeilor. Barbatii despre care femeile au spus ca ar putea fi niste buni parinti au fost cei care au ales fotografia bebelusului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă