x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Feb 2007   •   00:00
IMBATRANIRE. Vinul rosu poate incetini imbatranirea, datorita unei substante din coaja strugurilor. Cercetatorii de la Ageing Research Network (Spania) au descoperit ca melatonina, o substanta care se gaseste in coaja strugurilor si intr-o alta gama de alimente, are efect protector asupra celulelor. Acestia recomanda persoanelor care vor sa incetineasca procesul de imbatranire sa contribuie la cresterea nivelului de melatonina din organism prin consumul de alimente precum vinul rosu, ceapa, bananele, orezul etc.

STRES. 52% dintre romani sunt afectati de stres, fata de me-dia europeana de 33%, urmatoarele probleme cu care se confrunta populatia nostra fiind durerile de spate, de dinti, indigestiile. "Mai bine de 75% din vizitele pe care cetatenii le efectueaza la medicii de familie sunt facute pe motiv de stres", a declarat medicul neurolog de la Spitalul Colentina Arman Frasineanu. Persoanele care sufera de stres pot avea si tulburari comportamentale, motiv pentru care sunt tentate sa caute starea de bine in alcool, droguri.

NUTRITIE. Ministerul Sanatatii (MS) a elaborat "Planul de Actiune privind Alimentatia si Nutritia", care are ca scop prevenirea bolilor provocate de alimentatie: obezitatea, diabetul sau afectiunile tiroidiene. De asemenea, MS, impreuna cu OMS, a inventariat si zone de risc: regiuni in care apa nu contine iod, regiuni unde populatia prezinta carente de vitamine, de fier etc.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă