x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Dec 2005   •   00:00
TRANSPLANT. Seful Clinicii de Hematologie si Transplant Medular din Targu-Mures, Benedek Istvan, a prezentat cazul unui pacient de 25 de ani, din Botosani, bolnav de leucemie granulocitara cronica, supus unui transplant de maduva de la fratele sau in varsta de 17 ani. De la donor (fratele pacientului) s-a recoltat maduva cu celule stem. Apoi, s-a trecut la prelucrarea acestui material si la congelarea la - 192 de grade Celsius, dupa care s-a transplantat.

EPIDEMIE. "Pojarul nu a luat pozitie de drepti in fata contabilului", a declarat prof. dr. Sorin Oprescu in legatura cu modul in care ministrul Sanatatii a gestionat epidemia de rujeola. Din ultimele raportari rezulta ca, la nivel national, se inregistreaza un numar total de 3.649 de cazuri confirmate de rujeola si 10 decese.

SIGLA. Statele care fac parte din Conventia de la Geneva au hotarat crearea unei sigle suplimentare in cadrul Organizatiei Crucea Rosie. Noua emblema, avand forma unui cristal rosu, va permite Israelului sa adere la organizatie. Sigla care se va adauga crucii rosii si semilunei rosii este astfel creata pentru a nu avea nici o conotatie politica sau religioasa. Pana in prezent, organizatia israeliana de prim-ajutor avea ca semn distinctiv steaua lui David, care nu a fost recunoscut de Crucea Rosie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă