x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Noi 2005   •   00:00
INEDIT. Thailanda a devenit paradisul barbatilor care vor sa devina femei. In conditiile in care procedurile sunt complicate oriunde in lume, Thailanda s-a impus de-a lungul anilor ca destinatie preferata de persoanele care isi doresc, adeseori din copilarie, sa apartina sexului opus. Multi dintre pacientii straini ai dr. Greechart Pornsinsirirak de la spitalul Yanhee din Bangkok sunt de varsta medie si casatoriti. 95% dintre operatiile de schimbare de sex sunt facute barbatilor care vor sa devina femei.

CABINETE. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a supus Guvernului spre aprobare un act normativ pentru suspendarea aplicarii Ordonantei de Urgenta nr. 110/2005 privind vanzarea spatiilor cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical. Procesul de privatizare a cabinetelor medicale trebuie sa fie transparent si corect, iar activitatea medicilor sa se desfasoare in cabinete moderne, dotate corespunzator, in folosul cetateanului.

RUJEOLA. In ultima perioada s-a inregistrat o crestere importanta a cazurilor de rujeola la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals". "Suntem in plina epidemie de rujeola pentru ca nu s-au vaccinat copiii. Nu a fost vaccin pentru ca nu s-au facut licitatii la timp", a declarat conf. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul institutului. El a trebuit sa reconfigureze sectiile, astfel incat trei sectii de copii sa poata primi cazurile de rujeola. S-au raportat peste 2.000 de cazuri de rujeola si patru decese la copii sub un an si un deces la categoria de varsta 8-10 ani.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă