x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Noi 2005   •   00:00
COMUNICARE. Aproape 1.700 de copii si adolescenti cu HIV/SIDA au fost integrati in proiectul "Dreptul la adolescenta" - initiat de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA), care are ca obiect facilitarea comunicarii diagnosticului copiilor/adolescentilor infectati HIV - in ultimii 5 ani.

GRIPA AVIARA. Un indonezian a murit la sfarsitul saptamanii trecute in urma contractarii gripei aviare, au demonstrat testele preliminare. "Rezultatele testelor, practicate de Ministerului Sanatatii asupra persoanei suspectate ca a decedat din cauza gripei aviare, s-au dovedit pozitive, dar nu am primit inca o confirmare din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii", a declarat un medic de la Centrul national pentru combaterea gripei aviare.

STUDIU. Persoanele care sufera de inima trebuie sa evite trenuletele montagne-russe, pentru ca aceasta distractie le-ar putea costa viata, mentioneaza un studiu realizat de o echipa de cardiologi germani. "Persoanele care au suferit un atac de cord sau care au fost diagnosticate cu boli cardiace sau aritmie nu ar trebui sa se urce in montagne-russe. Cresterea ritmului cardiac in cazul persoanelor care sufera de boli de inima ar putea conduce la aparitia de atacuri cardiace, aritmie sau chiar la moarte", a declarat doctorul Jurgen Kuschyk, cercetator la Spitalul Universitar din Mannheim.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă