x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Noi 2005   •   00:00
EFECTE SECUNDARE. 12 copii din Japonia care au luat oseltamivir au murit, dar inspectorii americani de la Agentia federala pentru medicamente (FDA) nu au gasit nici o dovada ca antiviralul ar fi cauza deceselor. Patru dintre cele 12 decese au fost subite, iar alte patru au fost provocate de disfunctii cardiopulmonare. Celelalte s-au produs in urma pierderii cunostintei, a unei pneumonii, sufocari si a unei pancreatite acute insotite de stop cardiorespirator. Agentia europeana pentru medicamente va supraveghea de asemenea eventualele efecte secundare ale acestui antiviral.

PROPUNERE. Soferii care conduc sub influenta alcoolului si produc accidente cu victime ar trebui sa plateasca 50% din tratamentele medicale, considera seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Constanta, Marius Enescu. Potrivit acestuia, propunerea ar trebui sa fie luata in considerare pentru noul pachet legislativ din sanatate. "Eu cred ca ar fi un mod eficient de descurajare pentru cel ce urca baut la volan, iar pentru Casa de Asigurari de Sanatate asta ar insemna un venit in plus", a afirmat Enescu.

ANCHETA. Peste 72% dintre romani isi apreciaza starea de sanatate ca fiind buna sau foarte buna, reiese din Ancheta conditiilor de viata, realizata de Institutul National de Statistica. Doar una din 11 persoane considera ca are o stare de sanatate precara. Conform anchetei, unul din cinci romani sufera de boli cronice, trei din cinci persoane afectate de aceste boli fiind femei. Dintre cei cu varsta sub 50 de ani, peste 22% sunt bolnavi cronic. Cele mai frecvente boli cronice sunt: afectiunile inimii, artroza sau artrita si bolile sistemului nervos.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă