x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Noi 2005   •   00:00
RISC. Fumatul pasiv creste cu 30% riscul bolilor de plamani sau de inima, a declarat Florin Mihaltan, presedintele Federatiei Reteaua pentru Prevenirea Fumatului in Romania si vicepresedinte al Societatii Romane de Pneumologie. El a adaugat ca inspectorii Directiei de Sanatate Publica sunt cei care ar trebui sa-i amendeze pe proprietarii de localuri publice care nu vor sa creeze spatii separate, pentru fumatori si nefumatori. Florin Mihaltan a atentionat ca riscurile imbolnavirii pulmonare exista si in situatia celor care s-au lasat de fumat.

MATERNITATE. Numarul mamelor cu varsta mai mica de 15 ani este in crestere in judetul Salaj, potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj. Purtatorul de cuvant la DSP Salaj, dr. Dana Pop, a declarat ca in doar in noua luni ale anului curent in judet au fost inregistrate 11 cazuri de mame mai mici de 15 ani, fata de patru cazuri in perioada similara a anului trecut. La categoria de varsta 15-19 ani se inregistreaza o usoara scadere a numarului de nasteri fata de anul trecut, cand s-au inregistrat 181 de mame cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani. Anul acesta s-au inregistrat 177 de astfel de cazuri.

GRIPA. Inca doua persoane au murit din cauza gripei aviare in Indonezia, bilantul victimelor ajungand astfel in aceasta tara la sapte morti, a anuntat un oficial indonezian, precizand ca este vorba despre decese confirmate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Indonezia trebuie sa puna in aplicare rapid proiectele de eradicare a gripei aviare, a apreciat Markos Kyprianou, comisarul european pentru Sanatate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă