x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

25 Ian 2007   •   00:00

VIROZE. Formele de viroza din acest an sunt mai severe decat in anii trecuti din cauza temperaturilor ridicate, care au permis virusurilor sa-si continue ciclul si dupa luna noiembrie, devenind mult mai agresive, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel. Aceste viroze sunt foarte periculoase, putand duce chiar la decesul bolnavului.

VACCIN. O echipa de cercetatori din SUA au dezvoltat un vaccin sub forma de plasture impotriva maladiei Alzheimer. Vaccinul-plasture a putut sa curete creierul de placile care se dezvolta in timpul maladiei Alzheimer. Vaccinul-plasture este o modalitate mai simpla de protejare a oamenilor impotriva acestei maladii decat injectiile traditionale. Studiile vor continua pentru a afla daca medicamentul poate impiedica aparitia pierderilor de memorie care apar in timpul acestei maladii pentru care nu exista tratament.

TUBERCULOZA. Fumatorii sunt mai vulnerabili decat nefumatorii in fata tuberculozei. Prof. Hsien-Ho Lin si colegii sai de la Harvard Medical School au demonstrat ca riscul infectarii cu bacilul Koch este dublu pentru un fumator comparativ cu un nefumator. Pericolul este valabil si in cazul unei persoane expuse fumatului pasiv. Un alt rezultat al studiului se refera la poluare, care de asemenea reprezinta un risc suplimentar privind contractarea tuberculozei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă