x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Sep 2005   •   00:00
UMANITAR. O delegatie de medici din cadrul actiunii umanitare americane Medical Mission, din Kansas (SUA), soseste astazi pentru a cincea oara la Botosani. Delegatia americana va fi formata din 70 de persoane care vor efectua interventii ginecologice, corectii de strabism, de arsuri, de bolta palatina, interventii de chirurgie plastica etc. Din pacate, de aceasta data din delegatia americana nu mai fac parte, ca in anii precedenti, si chirurgii oftalmologi pentru adulti.

REUMATISM. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), afectiunile reumatismale reprezinta cele mai frecvente cauze de boala la populatia adulta. 150 de milioane de persoane din Europa sufera de o afectiune reumatica acuta sau cronica in cursul vietii. O data cu cresterea sperantei de viata este previzibila cresterea frecventei acestei boli. Poliartrita reumatoida este cea mai frecventa forma de reumatism inflamator, ea se intalneste la aproximativ 1% din populatia generala, ceea ce ne permite sa estimam ca in Romania exista peste 200.000 de pacienti cu aceasta suferinta.

GRIPA. Ministerul Sanatatii are in vedere sa achizitioneze 1.200.000 de doze de vaccin gripal, ce vor fi distribuite directiilor de Sanatate Publica. Acestea, la randul lor, urmeaza sa le repartizeze medicilor de familie, care vor incepe imediat de planificat vaccinarea persoanelor eligibile din grupele de risc. Pentru sezonul 2005-2006, vaccinul gripal contine antigene preparate din tulpini ce vor circula in aceasta perioada.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă