x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Sep 2005   •   00:00
"AGENDA MEDICALA". Peisajul de carte medicala devine de astazi mai bogat , o data cu aparitia pe piata a unei lucrari unice in Romania: "Agenda medicala cu suplimente nutritive, plante medicinale si cosmetice naturale". Cartea reuneste toate produsele de acest fel din tara noastra si ar trebui sa existe in biblioteca fiecaruia. Cei interesati pot achizitiona lucrarea de la Libraria Editurii Medicale, cu o reducere de pret de 20%.

GRIPA AVIARA. Pentru a combate extinderea gripei aviare, guvernul finlandez recomanda calatorilor care s-au intors din regiunile atinse de aceasta boala sa se dezinfecteze la sauna. "Este o metoda foarte eficace pentru a distruge virusul, care nu rezista la temperaturi ridicate. Hainele trebuie sa stea trei ore la 70 de grade Celsius", a declarat Sirpa Kiviruusu, expert in Ministerul finlandez al Agriculturii.

ALZHEIMER. Dificultatea identificarii semnelor precoce ale bolii Alzheimer, intarzierea stabilirii diagnosticului si lipsa unor servicii publice specifice de ingrijire sunt principalele obstacole care stau in calea asistentei optime, releva un sondaj realizat in Romania. Majoritatea persoanelor nu recunosc semnele precoce de boala Alzheimer, ceea ce face ca prezentarea la medic sa fie tardiva. Peste 75% dintre pacienti sunt depistati si diagnosticati in stadii moderate si severe ale bolii. Potrivit datelor Comisiei de psihiatrie a Ministerului Sanatatii, prevalenta bolii la nivelul tarii este de 6% la populatia intre 65 si 70 de ani. Dintre acesti pacienti sunt tratati doar 3%, fata de 70% in Anglia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă