x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Sep 2005   •   00:00
CELULE SUSE. Specialistii care au facut cercetari asupra celulelor suse au creat sperante false in ceea ce priveste aplicatiile medicale ale acestora, arata dr. Robert Winston din Marea Britanie. "Este foarte posibil sa fim dezamagiti de noile descoperiri si ne putem astepta la un efect de bumerang din partea organizatiilor de aparare a drepturilor la viata", a observat Lordul Winston. El a criticat legislatia Marii Britanii, care este foarte liberala in domeniul clonarii si celulelor suse.

MEDICAMENTE. Spitalul de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou Suceava a ramas fara unele medicamente in stocuri, din cauza furnizorilor care nu respecta contractele si nu livreaza la timp produsele. Directorul general, Cristian Irimie, a afirmat ca neseriozitatea unor furnizori creeaza dificultati in activitatea cadrelor medico-sanitare sucevene si pacientilor care sunt trimisi sa isi cumpere produsele respective din farmacii.

DOTARE. Nici una dintre morgile spitalelor din judetul Dolj nu are camera frigorifica, conform constatarilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj. Directorul DSP Dolj, Dan Mogos, si-a aratat nemultumirea cu privire la conditiile inadecvate si la proasta dotare pe care le-a constatat in urma controalelor. El a promis ca va incerca sa aduca din proiecte cu finantare externa banii necesari utilarii acestor institutii. Verificarile au inceput in urma scandalului ce a avut loc luna trecuta la morga din Bailesti, cand medicii legisti nu au putut face necropsia unui cadavru din cauza apei care inunda cladirea.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă