x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Sep 2005   •   00:00
CONFERINTA. In perioada 5-9 septembrie, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei se va desfasura Conferinta Nationala cu tema "Monitorizarea si evaluarea bolilor netransmisibile in Romania", organizata de Ministerul Sanatatii. Conferinta face parte dintr-un proiect PHARE, care isi propune sa vina in sprijinul reformei din sistemul de sanatate in domeniile prioritare ale Programului national de prevenire si control al bolilor netransmisibile: diabet, cancer, boli cardiovasculare si sanatate mintala.

INTOXICATII. O femeie din localitatea ieseana Tibana si cei zece copii ai sai, cu varste cuprinse intre 1 si 15 ani, au ajuns in stare grava la spitalele iesene, dupa ce au mancat ciuperci necomestibile culese din padure. Potrivit dr. Tamara Rosu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi, cei zece copii au ajuns la spital cu greturi si varsaturi. In prezent, toti sunt in afara oricarui pericol.

FERICIRE. Britanicii erau mai fericiti in timpul crizei economice din anii ’30 decat sunt in prezent, arata un studiu al Universitatii din Cardiff consacrat maladiilor si cauzelor excluderii sociale. Fericirea este legata de mai multi factori, printre care relatiile familiale, relatiile sociale, retelele de sprijin moral si sentimentul de apartenenta, convingerile personale si credinta. Acesti factori erau mult mai relevanti in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in timpul anilor ’30, cand oamenii nu aveau foarte multi bani, dar erau mai fericiti.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă