x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Sep 2005   •   00:00
ACORD. Romania va gazdui in luna septembrie cea de-a 55-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit unei hotarari adoptate de guvern. Cei 52 de ministri ai Sanatatii si ceilalti invitati din strainatate nu vor avea nevoie de vize de intrare in Romania in perioada 5-18 septembrie. Organizarea acestui eveniment este una dintre cele mai importante manifestari internationale gazduite de Romania in acest an, care este menita sa intareasca relatiile OMS cu statele membre.

SMURD. Activitatea SMURD din judetul Iasi va fi sprijinita cu un elicopter din dotarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Elicopterul este echipat corespunzator pentru a executa misiuni umanitare de salvare a vietilor omenesti, in zona Moldovei, indeosebi in mediul rural, unde accesul pentru interventii medicale de urgenta este anevoios. Alte doua elicoptere din dotarea MAI colaboreaza deja cu operatori medicali din Bucuresti si Targu-Mures, cu rezultate remarcabile de salvare.

INITIATIVA. O data cu inceperea anului scolar, in Franta a intrat in vigoare masura privind interzicerea in scoli a oricaror automate de bauturi sau snacks-uri. Astfel, copiii francezi nu se vor mai confrunta cu numeroasele tentatii dulci din recreatie. Autoritatile medicale franceze au avut aceasta initiativa pentru a lupta contra obezitatii infantile, in conditiile in care un copil din sapte sufera din cauza excesului ponderal.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă