x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Sep 2005   •   00:00
MODERNIZARE. Laboratorul de Infectii cu transmitere sexuala care functioneaza in Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" a fost modernizat cu o aparatura performanta, necesara diagnosticului infectiilor cu transmitere sexuala: sifilis, HIV/SIDA, infectii genitale cu chlamidia si naisseria. Proiectul de modernizare face parte din Programul Fondului Global pentru HIV/SIDA si a fost realizat in colaborare cu Ministerul Sanatatii.

INITIATIVA. Patronatul Farmaceutic Transilvania (PFT) va semna zilele acestea un protocol cu Patronatul Farmaceutic din Romania (PFR), document ce va insemna constituirea Consortiului Farmaceutic National (CFN). Noul consortiu va avea rolul de a initia demersuri legale privind desfasurarea activitatii farmaceutice din Romania in conditii optime, in interesul pacientilor si al asiguratilor. "PFT doreste eliminarea plafonului pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate, in conformitate cu legislatia europeana", a spus vicepresedintele PFT, Cristina Iuga.

AMBULANTE. Saptamana aceasta, ambulantele din judetul Covasna vor simula urgente pe strazile orasului Sfantu Gheorghe, cu scopul de a disciplina partenerii de trafic. Soferii care nu vor opri pentru a le face loc vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1 si 3 milioane de lei. Actiunea vine ca urmare a mai multor plangeri din partea Serviciului de Ambulanta Covasna, care a reclamat ca masinilor de Salvare nu li se acorda prioritate in trafic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă