x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Sep 2005   •   00:00
SUPRADOZA. O fetita de 10 ani, din Hunedoara, bolnava de astm bronsic de 3 ani, a murit dupa ce a luat o supradoza dintr-un medicament folosit in tratarea bolii, a informat Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara. Victima era singura acasa si, suferind o criza, a folosit medicamentul recomandat de medici sub forma unui inhalant provenit dintr-un tub de spray, care era plin. Fetita a folosit tot tubul, care include 200 de doze de medicament, in conditiile in care tratamentul prevedea maximum doua inhalari pe zi.

RADIATII. Medicii radiologi de la Spitalul Clinic Judetean Timis sunt in pericol de iradiere, deoarece aparatul Roentgen pe care il folosesc functioneaza defectuos, transmite Rompres. Dupa ce aparatul a fost amplasat la Unitatea de Primire a Urgentelor, s-a constatat ca este stricat. Piesa defecta a fost inlocuita, dar masuratorile de emisie a radiatiilor au indicat faptul ca ecranul aparatului nu protejeaza medicii de radiatiile emise.

INEDIT. Un medic de la Spitalul Universitar din Shiga, Japonia, si-a lovit cu pumnul un pacient operat, aflat sub anestezie locala, care il ruga sa intrerupa interventia. Bolnavul a inceput sa se agite, urland ca operatia sa inceteze. Medicul a reactionat administrandu-i un violent pumn in cap si amenintandu-l sa nu se mai miste si sa taca. Operatia a fost pana la urma intrerupta, iar pacientul a avut nevoie de cinci zile de convalescenta dupa lovitura primita. El a fost operat dupa trei saptamani de un alt medic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă