x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Aug 2005   •   00:00
HOMEOPATIE. Un studiu realizat de cercetatorii elvetieni si britanici sustine ca homeopatia nu are alte efecte decat tratamentul placebo. Desi unii oameni spun ca se simt mai bine dupa tratamentul homeopat, dr. Matthias Egger, de la Universitatea din Berna, afirma ca este vorba despre autosugestie. Pe de alta parte, un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca majoritatea lucrarilor stiintifice din ultimii 40 de ani demonstreaza ca homeopatia este superioara placebo.

STUDIU. Depresia si oboseala nu maresc riscul de cancer. Doctorul Corinna Bergelt si colegii ei de la Danish Cancer Society, din Copenhaga, au interogat prin chestionare speciale peste 8.500 de persoane cu varste intre 21 si 94 de ani. Un esantion apreciabil, daca il raportam la 5,4 milioane danezi. "Rezultatele acestui vast studiu nu permit acreditarea ipotezei potrivit careia depresia si oboseala ar facilita aparitia cancerului. Nu exista nici o legatura intre acesti factori si neoplasm", a declarat categoric doctorul Corinna Bergelt pentru revista Cancer.

STRES. Aproape o treime dintre londonezi si doua treimi dintre musulmanii care locuiesc in capitala britanica au prezentat cresteri ale nivelului de stres dupa atentatele din 7 iulie, arata un studiu publicat de British Medical Journal. Interviurile cu cei 1.010 subiecti au avut loc intre 18 si 20 iulie, chiar inainte de atacurile din 21 iulie. 31% dintre intervievati au declarat ca au suferit de stres in aceasta perioada, dar numai 1% dintre ei a simtit nevoia sa mearga la psihiatru dupa atentate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă